Η Anak Verhoeven στο 4ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης

1
min read
A- A+
read
Anak Verhoeven

H special guest του φετινού φεστιβάλ είναι η Anak Verhoeven. Η 26χρονη Αnak κατάγεται από το Βέλγιο. Η ενασχόληση με την αναρρίχηση δεν ήρθε τυχαία στην ζωή της καθώς και οι δύο γονείς της ασχολούνται με την αναρρίχηση, η ίδια έχει ξεκινήσει να σκαρφαλώνει από τεσσάρων χρονών με την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα της, ο οποίος ήταν ο προπονητής της και όπως η ίδια αναφέρει εκείνος σχεδίαζε τις ασκήσεις και εκείνη λάτρευε να ακολουθεί τις συμβουλές του. 

Η Anak ανήκει στην κατηγορία της αθλητικής αναρρίχησης. Η αθλητική αναρρίχηση είναι μια μορφή αναρρίχησης που βασίζεται σε μόνιμες άγκυρες, μόνιμα στερεωμένες στο βράχο για προστασία ορειβάτη, στις οποίες ένα σχοινί που συνδέεται με τον ορειβάτη κόβεται στις άγκυρες για να σταματήσει μια πτώση. 

Πριν την παραγωγική της πορεία στην εξωτερική αναρρίχηση (σε βράχο) η Anak συμμετείχε στους διεθνείς διαγωνισμούς εκπροσωπώντας την ομάδα του Βελγίου. Για 10 συνεχόμενες φορές  βγήκε πρώτη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων, το 2014 αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων ενώ το 2015 Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων. Το 2016 συμμετέχοντας στο Open Circuit κατέλαβε την πρώτη θέση για το lead και κέρδισε τους Παγκόσμιους Αγώνες του 2017 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα IFSC. 

Στην συνέχεια στην εξωτερική αναρρίχηση κατάφερε τον Δεκέμβριο του 2017 να κάνει την πρώτη ελεύθερη ανάβαση της διαδρομής 9a/9a+ Ciudad de Dios pa la Enmienda στην Ισπανία, κάνοντας την την πρώτη γυναίκα που έκανε FFA διαδρομής 9a, 9a/+ ή 9a+.Τον Νοέμβριο του 2019, ανέβηκε στο δεύτερο 9a+ της, Joe Mama, στην Ισπανία. 

Η Anak έχει δηλώσει ότι ,λόγω ενός προβλήματος με τον δεξί ώμο της δεν θα συμμετέχει ξανά σε αγώνες, όμως θα ασχοληθεί με την εξωτερική αναρρίχηση σε βράχους. 
Αναμένουμε να βρεθεί κοντά μας και να εξερευνήσει τους βράχους του Λεωνιδίου !